10 Haziran 2009 Çarşamba

TEK KİŞİLİK KREMALI PASTALAR


BENİM KIZLARIMIN KREMALI PASTA İSTEDİKLERİ ZAMAN EN SIK KULLANDIĞIM PASTA TARİFİ BUDUR. HEM YAPIMI ÇOK KOLAY, HEMDE TEK KİŞİLİK OLDUĞU İÇİN PAYLAŞTIRIRKEN DAHA ADİL OLUYOR :)

PANDİSPANYA MALZEMELERİ
4 UMURTA
4 FİNCAN UN
4 FİNCAN ŞEKER
1 FİNCAN SÜT
1 VANİLYA
1 KABARTMA TOZU

KREMA İÇİNİSE TAMAMEN SİZE KALMIŞ.
İSTERSENİZ KREM ŞANTİ İSTERSENİZ PASTACI KREMASI VEYA GANAJ

YUMURTALARI KÖPÜK ŞEKLİNDE KABARANA KADAR ÇIRPIYORUZ. ŞEKERİ EKLEYİP İÇİNDE ERİYENE KADAR KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ.SÜTÜ DE EKLEDİKTEN SONRA UN+KABARTMA TOZU+VANİLYAYI ELEYEREK SIVI MALZEMEYE EKLİYORUZ.24 CMLİK ÇEMBER KALIBA BOŞALTIP 160 DERECE FIRINDA PANDİSPANYAMIZI PİŞİRİYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA İSTEDİĞİMİZ BOY YUVARLAK VEYA DEĞİŞİK ŞEKİLLERDE KESİYORUZ. DAHA SONRA ARASINI KESEREK KATLANDIRIYORUZ. KREMAYI SÜRÜP MEYVE VEYA FINDIK FISTIK EVDE NE VARSA KOYABİLİRSİNİZ ARASINA .EN SON ÜZERİNİ DE KREMAYLA SIVADIKTAN SONRA FINDIK KIRIĞI VEYA KAKAO ÜZERİNDE YUVARLIYORUZ.ÜZERİNİ DE İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE MEYVELERLE SÜSLEME YAPARAK AFİYETLE YİYORUZ.

7 yorum:

  1. Herşey birbirinden güzel. Gözüm gönlüm doydu valla. Ellerinize sağlık. Tek hayalim bir gün benim de böyle pastalar yapabilmem. İnşallah olur.

    YanıtlaSil
  2. Üff harika görünüyorlar ya.Kahvenin yanında ne iyi gider.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bunu mutlaka deneyeceğim canım.
    Çok güzel görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. canım çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.kaldıysa geliyorum:)

    YanıtlaSil
  5. ya böyle tek kişilik tarifler çok hoş oluyor :) sanki benim için özenle uğraşmışlar hissi veriyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. aman tanrım ben nereye geldim hiii sizi nasıl keşfedemedim ki ben ayy üzüldüm şimdi herşey birbirinden güzell

    YanıtlaSil
  7. en sevdiğim pasta türünden gerçekten tek kişilik pasta.. hem ayşe'nin dediği gibi kendini özel hissettiriyor, hem de kimseyle paylaşmak zorunda olmadığından içine rahatça dalabiliyorsun. bir de üzümlü veya çilekli ise tam benlik.. ellerine sağlık, süper :)

    YanıtlaSil

Special design for Pasta Evim by Mine Seyidoğlu by İMPETUS REKLAM GRAFİKER ÖZLEM