18 Mayıs 2009 Pazartesi

KOKOS



BİZİM EVDE KALAN YUMURTA AKLARI GENELDE YA BEZE OLUR YADA KOKOS .HER İKİSİ DE ÇOK SEVİLEREK YENDİĞİ İÇİN, HAMDOLSUN PASTA SİPARİŞLERİMİZ DE SIK SIK OLDUĞU İÇİN DAHA UZUN BİR MÜDDET PİŞECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR. YA DA YARATICI ARKADAŞLARIMDAN YUMURTA AKIYLA YAPILAN YENİ TARİFLER BULMALARINI RİCA EDİYORUM.BEN DE YENİ TARİFLER ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM BAKALIM NASIL OLACAK.
MALZEMELERİ

4 YUMURTA AKI
200 YADA 250 GR HİNDİSTAN CEVİZİ
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 FİSKE TUZ
YUMURTA AKLARINA TUZ EKLEYEREK BEMBEYAZ KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPIYORUZ. DAHA SONRA PUDRA ŞEKERİNİ TAHTA KAŞIKLA YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK KARIŞTIRIYORUZ.ARKASINDAN DA HİNDİSTAN CEVİZİNİ EKLEYİP KAŞIK YARDIMIYLA YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİYORUZ.150 DERECEDE ÜZERLERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİP FIRIN SOĞUYANA KADAR FIRINDA BIRAKIYORUZ. SONRASI DA TABİKİ AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. Değişik bir lezzet çok ta güzel görünüyor eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Hımm çok severim ben de bu kurabiyeleri ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Special design for Pasta Evim by Mine Seyidoğlu by İMPETUS REKLAM GRAFİKER ÖZLEM