17 Mayıs 2009 Pazar
PAZAR PAZAR PİDE KEYFİ
PAZAR GÜNÜ AKŞAM YEMEĞİ OLARAK PİDE YAPASIM GELDİ BİRDEN. İYİ Kİ YAPMIŞIM. HEM YAPMASI KOLAY HEM DE YEMESİ :)
HAMUR MALZEMELERİ
5 SU BARDAĞI UN
125 GR. ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET YAŞ MAYA
1 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ILIK SÜT
İÇ HARCI İÇİN
350-400 GR KIYMA
BİR BÜYÜK SOĞAN
KAŞAR PEYNİRİ
BEYAZ PEYNİRİ
YUMURTA
HAMUR İÇİN HER ZAMAN YAPTIĞIM GİBİ TÜM MALZEMEYİ AYNI ANDA KARIŞTIRDIM. HAFİF ELE YAPIŞAN BİR HAMUR OLDUĞUNDA DA MAYALANMAYA BIRAKTIM.45 DAK. SONRA SICAK HAVANIN DA YARDIMIYLA POFUDUK PİDE HAMURUM HAZIRDI.
BİZİM EVDE HERKES İÇ HARCINI AYNI YEMEDİĞİ İÇİN PEYNİRLİ VE KIYMALI YAPTIM. SOĞANLARI BİRAZ KAVURDUKTAN SONRA KIYMAYI EKLEDİM. TUZUNU,KARABİBERİNİ DE KOYUP ALTINI KAPATTIM.BEYAZ PEYNİRİN İÇİNE DE 1 YUMURTA KIRIP KARIŞTIRDIM.
MAYALANAN HAMURLARI İNCE UZUN AÇIP İÇ HARÇLARINI KOYDUM VE TEPSİYE DİZDİM. YUMURTA SARISINI SÜRÜP 200 DERECE DE ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRDİM. PEYNİRLİ PİDELERİN ÜZERİNE AYRICA KAŞAR PEYNİRİ RENDELEDİM.
KISACASI EVDE İÇ HARÇ OLARAK KULLANILACAK NE VARSA KAFANIZA GÖRE LEZZETLER YARATABİLİRSİNİZ. TAMAMEN SİZE KALMIŞ.AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Saat şu an 23:05 ama benim canım çekti. Yapılır mı bu ya nereden bulacam ben bu saatte pide müthiş iştah açıcı sevgiler
YanıtlaSilpide bayılırım...ellerine sağlık şekercim....
YanıtlaSil